ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΤΟΤΥΠΟΥ

Το αρχικό και βασικό στάδιο υλοποίησης μιας ιδέας – ενός σχεδίου σε πρωτότυπο μοντέλο. Η υλοποίηση του μοντέλου γίνεται είτε χειρονακτικά από έμπειρο γλύπτη είτε ηλεκτρονικά μέσω του 3D Designing & Printing τμήματος της εταιρίας μας.

sxediasmos-prototypou

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΟΥΠΙΟΥ

Για τη παραγωγή του σχεδίου που θέλουμε να χυτεύσουμε, απαραίτητη είναι η δημιουργία καλουπιού – μήτρας. Τα είδη του καλουπιού ποικίλουν αναλόγως της διαδικασίας χύτευσης που επιθυμούμε και μπορεί να είναι γύψινα, λαστιχένια ή και ατσάλινα.

img3

ΧΥΤΕΥΣΗ

Στο εργοστάσιό μας, υπάρχει η δυνατότητα να χυτευτούν μεταλλικά προϊόντα από ορείχαλκο, ΖΑΜΑΚ και αλουμίνιο, με όλους τους δυνατούς τρόπους χύτευσης: (Χύτευση σε άμμο, χύτευση σε χυτόπρεσσα θερμού και κρύου θαλάμου, φυγοκεντρική χύτευση, χύτευση με τη μέθοδο του “χαμένου κεριού”, χύτευση σε κενό αέρος)

xutefsi

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Καθώς το γλυπτό – αντικείμενο  έχει χυτευθεί, είναι απαραίτητο να καθαριστεί. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του μηχανήματος της υδροβολής, του μηχανήματος της δόνησης και της φρέζας

mixaniki-donisi

ΤΡΟΧΙΣΜΑ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της χύτευσης, πρέπει σε ειδικό τροχό να κοπούν οι τροφοδοσίες του μετάλλου, ώστε να είναι δυνατή η μετέπειτα επεξεργασία του  γλυπτού – αντικειμένου.

img3

ΛΕΙΑΝΣΗ

Το γλυπτό – αντικείμενο, μετά τη διαδικασία της υδροβολής και της λείανσης στο μηχάνημα δόνησης, πρέπει να λειανθεί χειρονακτικά, σε ειδικό μηχάνημα λείανσης (ταινιολειαντήρας) σε συνδυασμό με κάποια εργαλεία, προκειμένου να ομαλύνουν και τελειοποιηθούν όλες οι τραχείες επιφάνειες.

img3

ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ

Στο στάδιο αυτό γίνεται η συγκόλληση, δηλαδή η ένωση δύο ή και περισσοτέρων μεταλλικών μερών. Κκυρίως με την μέθοδο της  οξυγονοκόλλησης και τη χρήση ανοδίων ασημιού, χαλκού και ορειχάλκου επιτυγχάνουμε την υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών συγκόλληση των μεταλλικών στοιχείων.

img3

ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΗ

Ορισμένα μεταλλικά προϊόντα που παράγουμε χρήζουν επιμετάλλωσης. Η διαδικασία της επιμετάλλωσης γίνεται σε εδικά διαμορφωμένες δεξαμενές με χρήση πιστοποιημένων χημικών, όπου μέσω της ηλεκτρόλυσης τα μεταλλικά αντικείμενα επικαλύπτονται από μία στρώση χαλκού, ορειχάλκου, λευκού ορειχάλκου ή αργύρου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές  του σχεδιασμού του αντικειμένου.

img3

PATINA & ΟΞΕΊΔΩΣΗ

Είναι η διαδικασία κατά την οποία τα ορειχάλκινα αντικείμενα – γλυπτά οξειδώνονται τεχνητά με θερμή ή κρύα πατίνα, ανάλογα με την επιθυμηή απόχρωση.  Σε ειδικές περιπτώσεις τα αντικείμενα γλυπτά είναι δυνατόν να βαφούν ηλεκτροστατικά, ώστε να επιτευχθεί μια πιο μοντέρνα εκδοχή.

img3

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Στο στάδιο αυτό πραγματοποιείται η συναρμολόγηση του γλυπτού – αντικειμένου. στην ολοκληρωμένη του μορφή, με την  προσαρμογή τυχόν επιπρόσθετων στοιχείων ή την τοποθέτηση σχετικής μαρμάρινης βάσης όταν αυτό απαιτείται.

img3

ΒΕΡΝΙΚΩΜΑ

Αποτελεί το τελευταίο στάδιο στη διαδικασία παραγωγής, όπου το αντικείμενο γλυπτό επικαλύπτεται από στρώση ειδικού προστατευτικού βερνικιού, ώστε να  πάρει τη τελική μορφή του προϊόντος και να παραμένει αναλλοίωτο σε βάθος χρόνου .

img3

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Η διαδικασία παραγωγής ολοκληρώνεται με τον ποιοτικό έλεγχο κάθε προϊόντος,  σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό   και  τις υψηλών ποιοτικών  απαιτήσεων προδιαγραφές του  εργοστασίου μας. Στη φάση αυτή τα γλυπτά αντικείμενα πλέον αποτελούν προϊόντα

img3

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Τα προϊόντα μας συσκευάζονται με ειδικά προστατευτικά υλικά συσκευασίας, ώστε να δημιουργούνται φθορές κατά την μεταφορά τους με οποιονδήποτε τρόπο.

img3

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η εταιρία μας συνεργάζεται με μεταφορικές εταιρίες, πρακτορεία μεταφορών και εταιρίες courier, καλύπτοντας τις απαιτήσεις  των πελατών μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

img3

Contact Us

ADDRESS

26th km Varis Koropiou Ave.,
P.C. 194 00, P.B. 310, Koropi, Greece

PHONE

+30 210 99 39 455